11 centben maximalizálnák az sms-t

Az EU tovább csökkenti a mobildíjakat

Az európai szabályozók megegyeztek, hogy tovább csökkentik a hívás-, sms-, és adatroaming-díjakat.

2009.03.25 12:35ma.hu

A roaming-díjak csökkentéséért 2007 óta küzdenek, a szolgáltatók véleménye szerint az árak nem a szabályozás, hanem a verseny miatt csökkentek a felső korlát alá. Múlt nyáron a külföldi tartózkodás alatti hívás-díjakat már csökkentették, az új megállapodás keretében pedig az SMS küldés, és a mobilnet díjait csökkentenék. A szöveges üzenetek díját 11 centben maximalizálnák, ami körülbelül ötöde a jelenlegi áraknak.

Egy megabájt adatforgalom ára pedig egy euró lenne, ami 2011-re 50 centre fog csökkenni. A percdíjakat tovább csökkentenék, írta meg a Telegraph. Egy másik harca a szabályozó hatóságoknak, hogy az előfizetők egy napon belül válthassanak szolgáltatót. Mobiloknál ez körülbelül két napig tart jelenleg Angliában, a vonalas telefonoknál viszont még ennél is több ideig tarthat, a telekomcégek technikai akadályokra hivatkoznak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.