Tech

Így lopják el a Facebook-fiókodat, vigyázz! A kétfaktoros védelem is kijátszható!

Az Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézethez sok olyan lakossági bejelentés érkezik, amiben a felhasználók kétségbeesve kérnek segítséget, mert valaki kizárta őket a Facebook fiókjukból.

2023.03.16 14:44ma.hu

A napokban számos Facebook-felhasználó profilját törték fel, majd tették elérhetetlenné jogos tulajdonosa számára - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Kibervédelmi Intézet.

De hogyan történhet meg ez?
 
Az érintettek egyik ismerősüktől kaptak üzenetet, hogy hamarosan jönni fog a telefonjukra egy kód SMS-ben, amit küldjenek tovább neki. Akik gyanútlanul és segítőkészen így tettek, perceken belül már nem fértek hozzá saját fiókjukhoz.

Mit lehet tenni?

Soha ne adjuk meg másoknak a jelszavunkat, biztonsági kódot, belépési adatokat! Még akkor sem, ha egy olyan ismerős kéri, akiben megbízunk!

Aki hasonló tartalmú üzenetet kap, beszéljen a feladójával, hogy valami nem stimmel.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.