Tech

Órákra megbénította magát az egyik legnagyobb magyar bank

Hosszú időre megbénult az OTP internetes rendszere és a bankkártyás fizetés sem működött.

2023.01.26 08:08ma.hu

Hosszú időre megbénult az OTP internetes rendszere és a bankkártyás fizetés sem működött. Tervezett karbantartásnak indult, de úgy tűnik, nagy baj lett belőle.

Hajnal 1 és 5 óra között tervezett fejlesztést akart végrehajtani az OTP. Azt írták a közösségi médiában: szerű Fejlesztési okokból 2023. január 26-án hajnali 1 és várhatóan hajnali 5 óra között nem, vagy csak részlegesen lesz elérhető az OTP Bank kártyás fizetési rendszere. Ez azt jelenti, hogy a fizetési terminálokon és az online felületeken nem, vagy csak korlátozottan lehet tranzakciót végezni, illetve az OTP logós kártyákkal sem, vagy csak korlátozottan lehet majd fizetni és készpénzt felvenni ebben az időszakban. Azonban a tapasztalatok és a dühös kommentek azt mutatják, hogy a leállás egész délelőtt megkeserítette az ügyfelek életét.


A bank az internetes felületén elismeri a gondjait. Azt írják: "Jelenleg technikai hiba okoz nehézséget a bankkártyás műveletek és a készpénzfelvételek során. Szakembereink nagy erőkkel dolgoznak a hiba mielőbbi javításán. Elnézést kérünk az okozott kellemetlenségért".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.