Tech

Musk figyelmeztetést adott ki, hogy akarata ellenére 'öngyilkos is lehet'

A milliárdos a Joe Biden fiával kapcsolatos Twitter-akták nyilvánosságra kerülése közepette tette a nyilatkozatot.

2022.12.05 16:56ma.hu

A Twitter tulajdonosa, Elon Musk szombaton megerősítette, hogy "nincsenek öngyilkossági gondolatai". Az üzletember a megjegyzéseket akkor tette, amikor nyilvánosságra hozta annak részleteit, hogyan fojtotta el a közösségi médiaplatform a Hunter Biden laptopjáról szóló történet terjedését a 2020-as amerikai elnökválasztás előtt.

"Ha öngyilkosságot követnék el, az nem valós" - jelentette ki Musk az "Elon Musk ismét élőben csatlakozik hozzánk - #TwitterFilesLive közvetítés" című élő közvetítés során.

A cím a "Twitter Files"-ra utal, Musk így nevezte el a platform egykori vezetői közötti, a 2020-as választások idején zajló, egykor privát kommunikációt.

Musk figyelmeztette követőit, hogy a Hunter Biden "laptop a pokolból" történetének Twitter általi elhallgatását bemutató fájlok az esemény során kerültek nyilvánosságra, és több százezren voltak kíváncsiak arra, hogy mit mond a platform új tulajdonosa elődei botránykezeléséről.

Matt Taibbi újságíró segítségével Musk belső dokumentumokat tett közzé, amelyekben részletezte, hogy a Twitter vezetői hogyan játszottak össze az amerikai kormányzati ügynökségekkel, hogy elhallgattassák a Hunter Biden, az akkori elnökjelölt Joe Biden fiának laptopjáról szóló híreket. A készülék egy delaware-i javítóműhelyben bukkant fel, tele terhelő e-mailekkel.

Három héttel a választások előtt a New York Post cikket közölt a laptopról előkerült fájlokról. A leleplező cikk többek között a Biden család ukrajnai üzleti ügyleteiről szóló e-maileket tartalmazott.

A Twitter akkoriban felfüggesztette a New York Post fiókját, és megtiltotta a felhasználóknak, hogy a történetre mutató linkeket megosszák, arra hivatkozva, hogy az sérti a vitatott "feltört anyagok" irányelvét.

A Twitter Spaces élő közvetítése nem az első alkalom volt, hogy Musk viccelődött az esetleges korai halálával. Májusban azt mondta követőinek, hogy "jó volt ismerni mindenkit", arra az esetre, ha "rejtélyes körülmények között halna meg".

A milliárdos "öngyilkossági gondolatokra" vonatkozó megjegyzéseit egyesek reakciónak tekintették a vírusirtók úttörője és multimilliomos John McAfee hirtelen és váratlan halálára, aki tavaly egy spanyol börtönben halt meg, miután hasonlóan kijelentette, hogy nem volt öngyilkos, és ha holtan kerül elő, akkor az csak bűncselekmény eredménye lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.