Bűnügy

Az adathalászat és a zsarolóvírusok az idei kiberbiztonsági hónap fókuszában

"Gondolkodj, mielőtt kattintasz!"

2022.09.30 12:54MTI

Az idei kiberbiztonsági hónap két fő témája a zsarolóvírusok és az adathalászat - írta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Felidézték: az Európai Uniós Kiberbiztonsági Ügynökség idén őszre, tizedik alkalommal is meghirdeti az európai kiberbiztonsági hónapot. Magyarország hat éve csatlakozik minden évben a kampányhoz, a programot Magyarországon a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet koordinálja.

A nemzetközi figyelemfelhívó kampány célja a kiberbiztonsági tudatosság növelése, és a kibertérben megjelenő fenyegetések széles körben történő megismertetése.

Az idei kampány mottója is "Think Before U Click", azaz "Gondolkodj, mielőtt kattintasz!", a két fő témaköre pedig a zsarolóvírusok (ransomware) és az adathalászat (phishing). Megjegyezték: a két téma fontosságát támasztja alá az is, hogy az elmúlt év során számos ilyen jellegű támadást azonosítottak a világban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.