Tech

Peking 2022 - Nagy sebességre és 5G-s szolgáltatásra is képes vonat állt forgalomba

A szerelvény 350 kilométeres óránkénti sebességgel halad.

2022.01.08 12:30MTI

Kína elindította a világ első 5G-lefedettségű, nagy sebességű vonatát, amelyet a 2022-es pekingi téli olimpiai játékok idején használnak majd.

Az ötkarikás témákban járatos insidethegames.biz beszámolója szerint a járat a két nagy versenyzónát, Pekinget és a tőle 170 kilométerre fekvő Csangcsiakout köti össze, megkönnyítve sportolók, újságírók és más résztvevők mozgását a helyszínek között.

Gyorsasága mellett azzal is kiemelkedik a közlekedési eszközök sorából, hogy a világon vélhetően elsőként kínál 5G jelet a stabil internetkapcsolat biztosítására.

A vonaton élő közvetítésre alkalmas stúdiót alakítottak ki, a sín mentén 5G-s jeltornyokat állítottak fel, s a tervek szerint a február 4. és 20. között zajló téli olimpia történései menet közben is folyamatosan követhetők lesznek.

A szerelvény 350 kilométeres óránkénti sebességgel halad, így kevesebb, mint egy óra alatt teszi meg az utat Peking és Csangcsiakou között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.