Tovább folyik a harc a ConnectU-val

65 millió dolláros titkos megállapodást kötött a Facebook?

A Facebook közösségi oldal tovább folytatja a jogi harcot a rivális harvardi oldallal a ConnectU-val.

2009.02.11 20:27ictpress

A Winklevoss testvérek perelik a korábban őket képviselő ügyvédi irodát, amiért a cég elméletileg nem volt képes tavaly megállapítani a közösségi oldalban tulajdonolt részvények pontos értékét. Az ügy tavaly rendeződni látszott, ám a ConnectU alapítói, Cameron és Tyler Winklevoss azt állítják, hogy a korábbi megállapodáskor az ügyvédi iroda félretájékoztatta őket a Facebook részvények árfolyamáról.

Az alapítók beperelték a korábban nekik dolgozó ügyvédi irodát arra hivatkozva, hogy cég nem volt képes az átvilágítás során a Facebook értékét megállapítani. A tavalyi megállapodást mindkét érintett fél féltve őrizte, mostanáig. Ugyanis egy San Franciscó-i jogi újságban az ügyvédi iroda közzétette, hogy 65 millió dollárt pereltek el a Facebooktól. "65 millió dollár értékű megállapodást sikerült kialkudnunk a Facebook-al szemben" - olvaható a The Recorder cikkében.

A 65 millió dolláros szám félrevezető, ugyanis egyszer a Microsoft már 15 milliárd dollárra taksálta a Facebook részvénycsomagot, mely azóta jelentősen vesztett értékéből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.