Tech

Új nevet kaphat a Facebook

A cég azt szeretné, ha nagyobb vállalkozásnak tekintenék egy egyszerű közösségi médiás szolgáltatónál.

2021.10.20 09:22ma.hu

Új nevet kaphat a Facebook a közeljövőben - értesült a The Verge. A lap úgy tudja, hogy az átnevezés magát a céget, és nem a közösségi oldalt érintené.

Mint ismeretes, a cég korábban meghirdette a metaverzumprojektet, amelynek keretében tízezer embert vennének fel csak Európában. A névváltás is ezzel a projekttel lehet összefüggésben.

A cég vélhetően azt szeretné, ha nagyobb vállalkozásnak tekintenék egy egyszerű közösségi médiás szolgáltatónál.

A Facebook mint közösségi oldal neve vélhetően megmarad, ám így már csak egy lesz az újonnan létrehozott anyacég számos érdekeltsége közül.

A lap szerint a lépésre azért is kerülhet sor, mert a Facebook egyre több kritikát kapott az utóbbi időben, és ezzel azt próbálják megakadályozni, hogy ezek az anyavállalatra is kihassanak.

A névváltást Mark Zuckerberg Facebook-vezérigazgató egy konferencián jelentheti be október 28-án.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.