Ajánló

Január 28-án kitárja kapuit az ELTE Informatikai Kar

Számos érdekes informatikai programmal várja az Online Nyílt Nap iránt érdeklődőket az ELTE Informatikai Kar!

2021.01.27 08:34ma.hu

Január 28-án a felvételi döntés előtt álló középiskolások illetve az informatika területén továbbtanulni szándékozók az ELTE Informatikai Kar Nyílt Napján tájékozódhatnak a választható képzésekről, az ipari együttműködő partnerekről, kutatásokról, az ösztöndíj-lehetőségekről, megismerkedhetnek az oktatókkal, érdekes előadásokon vehetnek részt. Szó lesz többek között a kvantumszámítógépekről, az önvezető autókról, a háromdimenziós rekonstrukciós képekről, a startup építésről, megtudhatod mire jó a titkosítás, de bepillantás nyerhető a szoftveróriások világába is, lehetőség nyílik egy menekülős játék programozására is. A kiemelt eseményen a Kar ipari partnerei szintén képviseltetik magukat.

A nyílt nap időpontja: 2021. január 28.; 15:00-19:00 óra, a rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, a részletes program és  a regisztráció az alábbi linken érhető el: https://www.inf.elte.hu/nyiltnap2021

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kar közel háromezer hallgatójával a legnépszerűbb intézmény a programtervező informatikus szak iránt érdeklődő középiskolások körében. Az oktatás magas minőségét jelzi, hogy az első helyes jelentkezők változatlan száma mellett a felvételi ponthatár évről évre nő, 2020-ban 395 pont volt. Az ELTE-n képzett, tehetséges informatikusok rendkívül keresettek a munkaerőpiacon, ezért aki ezt a pályát választja biztos karrierre számíthat.

Az ELTE a 2021-es hazai felsőoktatási rangsorban a legmagasabb összesített pontszámot szerezte informatikai képzési területen, a Times Higher Education friss rangsorában pedig a legmagasabban rangsorolt magyar egyetem informatikai szakterületen.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.