Tragédia

10 éves lány halt bele a TikTok-kihívásba

Olaszországban arra kötelezték az appot, hogy blokkolja a 13 év alattiak fiókjait.

2021.01.23 13:49ma.hu

Megfojtotta magát egy 10 éves lány a szicíliai Palermóban, miután egy TikTok-kihívást próbált meg teljesíteni. A szülők szerint a gyerekük a „blackout challenge”-nek eleget téve övet tett a nyakába, és visszatartotta a lélegzetét, miközben saját magát vette a telefonjával.

A kísérlet azonban tragédiába fordult, ami miatt az olasz adatvédelmi felügyelet pénteken elrendelte minden olyan felhasználói fiók blokkolását, amely során a userek nem tudták bizonyítani, hogy elmúltak 13 évesek.

Bár a TikTokra hivatalosan csak 13 évesnél idősebb felhasználók regisztrálhatnak, az ennél fiatalabb gyerekek könnyen kijátszhatják ezt a szabályt. Nem véletlen, hogy nemrég a TikTok szigorúbb adatvédelmi rendelkezéseket eszközölt, így a 18 év alattiak korlátozottan oszthatnak meg tartalmakat másokkal.

A Tiktok kínai tulajdonosa, a ByteDance egyelőre nem reagált.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.