Tech

A Messenger után most a Gmail is behalt

Hétfő délelőtt 11:30-tól egy órára világszerte elérhetetlenné vált a Google népszerű online emailszolgáltatása, a Gmail.

Az internetes szolgáltatások elérhetőségét követő DownDetector oldal szerint a keresőóriás más szolgáltatásai, mint a Youtube, a Blogger, Google Drive, Google Analytics és a Google Classroom szintén elérhetetlenek voltak.

A hiba gyakorlatilag minden Google szolgáltatást érintett az internetkereső kivételével, amely végig zavartalanul üzemelt.

A kiesés legnagyobb vesztesének a Google Nest termékek tűnnek - ezek a Google okos otthoni berendezések, például hangszórók, kapucsengők, füstjelzők. A panaszok között volt olyan, aki például a gyerekszoba villanyát nem tudta feloltani a leállás alatt - írta az esettel kapcsolatban az Index.

Legutóbb alig négy napja történt globális zavar népszerű internetes szolgáltatásban, akkor a Facebook online üzenő programja, a Messenger volt használhatatlan.

Világszerte fennakadások vannak a népszerű üzenetküldő alkalmazás működésében. A leállás az Instagramot és a WhatsAppot is érinti.

Sem a Messenger, sem a Google szolgáltatások esetében nem fordult korábban elő ilyen jellegű és kiterjedésű szolgáltatás-kimaradás.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.