EU-jog

Kötelezettségszegési eljárás indult 23 EU-tag ellen - Magyarország kivétel!

Az audiovizuális tartalmakról szóló irányelv átültetését csak Magyarország, Dánia, Hollandia és Svédország teljesítette.

2020.11.23 14:49MTI

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított 23 tagországgal és az Európai Unióból januárban kilépett Egyesült Királysággal szemben, mert nem hajtották végre az audiovizuális média minden platformjára, köztük a hagyományos tévécsatornák és a videomegosztó oldalak uniós szintű koordinációjára vonatkozó új előírásokat.

Az Európai Bizottság hétfői tájékoztatása szerint az audiovizuális médiaszolgáltatásokról szóló irányelv átültetésének szeptember 19-i határidejéig csak Magyarország, Dánia, Hollandia és Svédország teljesítette kötelezettségeit.

Kiemelték, azért fontos az uniós irányelv nemzeti jogba való átültetése, mert az új szabályok a digitális kornak megfelelő szabályozási keretet hoznak létre, biztonságosabb, igazságosabb és sokszínűbb audiovizuális környezetet teremtve. Megerősítik a nézők védelmét, különös tekintettel a legkiszolgáltatottabbak, például kiskorúak biztonságára nézve. Kiterjesztik a gyűlöletbeszédre vonatkozó szabályokat a videomegosztó platformokra, és elősegítik az audiovizuális média kulturális sokszínűségét. Bevezetik a nemzeti médiaszabályozók új függetlenségi követelményeit és a médiapluralizmus védelmét - közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.