Remek WiFi-védő módszer Japánból

Festékkel az internetlopás ellen

Ha elégedetlen a vezetéknélküli kapcsolatát védő titkosítással rövidesen egy új módszerrel védekezhet az illetéktelen szomszédok ellen. Egy új festék a jelek szerint tökéletes védelmet nyújthat.

2009.01.27 12:25koac, ma.hu

A Tokiói Egyetem tudósai egy olyan aluminium-vas oxidot fejlesztettek ki, mely a Wi-Fi rendszerek által használt frekvenciákon rezonál, vagyis képes elnyelni az elektromágneses hullámokat az adott frekvenciákon.

Többekben felmerülhet a kérdés, hogy ez eddig miért nem volt lehetséges opció a netes kapcsolatunk védelme érdekében. Nos, mostanáig a hasonló elnyelő anyagok csupán 50Ghz-ig voltak képesek blokkolni a hullámokat, míg a modern vezetéknélküli kommunikáció általában a 100Ghz feletti tartományban működik. Az új anyag szerkezete eltorzítja az oxigén és a vas közötti kötéseket, ezzel lehetővé teszi, hogy négyszer magasabb frekvenciákat nyelhessen el az anyag, mint korábban.

Egyszóval, ha valaki úgy érzi, a titkosítás nem elég számára, annak már csak ki kell böjtölnie mire az anyag megjelenik a piacon, és már kezdődhet is a festés!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.