Felsőoktatás

Kiberbiztonsági versenyt rendez egyetemistáknak az NKE

A feladatok között lesz olyan, amely az egészségügyre fókuszál, az autonóm közlekedést mutatja be, rendészeti és katonai kérdéseket feszeget, vagy éppen a mesterséges intelligencia és a nagy adatok biztonságára vonatkozik.

2020.09.13 04:30MTI

Kiberbiztonsági innovációs versenyt rendez októberben egyetemistáknak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE).

A versenyt október 2-4-én, a járványveszély miatt online formában tartják, arra szeptember 11-től minden magyar felsőoktatási hallgató jelentkezhet, akár egyénileg, akár csoportosan - közölte az intézmény az MTI-vel.

Az NKE kiemelte: a digitális világ gyors fejlődésével alapvető társadalmi és gazdasági igény, hogy a kibertér is biztonságossá váljon. A magyar és a nemzetközi sajtóban minden nap megjelenő téma a személyes adatok védelme a digitális térben, államok által indított kibertámadások létfontosságú rendszerek ellen, tömeges online csalások, a választások biztonságának szavatolása a közösségi hálózatokon terjedő megtévesztő kampányok közepette - sorolták.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Semmelweis Egyetem, valamint az OXO Cybersecurity Lab kiberbiztonsági startup inkubátor szakmai támogatásával ötletversenyt hirdetnek egyetemi hallgatóknak, akik a versenyen elmélyedhetnek napjaink kiberproblémáiban és hozzájárulhatnak a megoldások kidolgozásához.

A feladatok között lesz olyan, amely az egészségügyre fókuszál, az autonóm közlekedést mutatja be, rendészeti és katonai kérdéseket feszeget, vagy éppen a mesterséges intelligencia és a nagy adatok biztonságára vonatkozik. A szervezők ezért nemcsak a műszaki, hanem például a gazdasági, a társadalomtudományi és az orvostudományi területről is várják a kiberbiztonság iránt érdeklődő jelentkezőket.

Az NKE azt írta: az ötletek, javaslatok nem vesznek kárba; az erre nyitott résztvevőket segítik az ötlet megvalósításában először az egyetemi inkubátorprogramok és kutatások során, majd igyekeznek azokat a lehető leghamarabb valós piaci körülmények között megmérettetni. A már kész ötlettel rendelkező csapatok pedig jelentkezhetnek az OXO Cybersecurity Lab Kft. októberében induló piaci inkubációs programjába.

A versenyre szeptember 11-től lehet jelentkezni a Nemzeti Közszolgálati Egyetem weboldalán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.