Tech

Elindítja kereskedelmi 5G szolgáltatását a spanyol Telefonica távközlési vállalat

Elsőként a Vodafone Espana nyitotta meg ezt a lehetőséget még tavaly, és tette elérhetővé 21 városban, azóta pedig az Orange Espana is bejelentette, hogy 2020 végére csatlakozik az 5G-szolgáltatókhoz.

2020.09.04 02:32MTI

A spanyol Telefonica távközlési vállalat bejelentette kedden, hogy elindítja ötödik generációs (5G) telekommunikációs szolgáltatását.

Az óriáscég tájékoztatása szerint év végéig, azaz négy hónapon belül a spanyol lakosság 75 százaléka számára elérhetővé válhat a nagyobb sávszélességet és gyorsaságot biztosító rendszer.

A terjeszkedést a legnagyobb városokban, Madridban, Barcelonában és Valenciában kezdik, majd haladnak fokozatosan, amíg minden megyeszékhelyet elérnek.

"Ez egy nagy ugrás a hiperkonnektivitás felé, amely megváltoztatja Spanyolország jövőjét" - fogalmazott José María Álvarez-Pallete, a Telefonica elnöke, hangsúlyozva, hogy a vállalat elkötelezett Spanyolország teljes digitalizációjának ösztönzése mellett.

A dél-európai országban a Telefonica a második távközlési cég, amely 5G szolgáltatást biztosít egyéni és vállalati ügyfeleknek. Elsőként a Vodafone Espana nyitotta meg ezt a lehetőséget még tavaly, és tette elérhetővé 21 városban, azóta pedig az Orange Espana is bejelentette, hogy 2020 végére csatlakozik az 5G-szolgáltatókhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.