Koronavírus-járvány

Kiberkoordinátor: megnőtt az adathalász támadások száma a járvány alatt

A rosszindulatú honlapokon elsősorban személyes vagy banki adatokat akarnak megszerezni a gyanútlan áldozatoktól.

2020.08.16 01:30MTI

Eddig mintegy 42 ezer olyan honlapot találtak, amelyek látszólag a koronavírussal foglalkoznak, de valójában főleg adathalász támadásokra használják - közölte Magyarország kiberkoordinátora péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Rajnai Zoltán elmondta, hogy a rosszindulatú honlapokon elsősorban személyes vagy banki adatokat akarnak megszerezni a gyanútlan áldozatoktól. A csalók például gyógyszereket, vitaminokat, vakcinát kínálnak eladásra vagy kérdőíveket töltetnek ki, de valójában az adatok megszerzése a céljuk.

Az ilyen honlapok mögött állókat nehéz "lekövetni", hiszen általában álcázzák a tevékenységüket. Az ismert keresőprogramok azonban ugyanúgy "feldobják" a hamis oldalakat, mint a hivatalos honlapokat - fűzte hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.