Vatikán a YouTube-on

A Vatikán saját YouTube csatornát kap

Talán pont időszerű volt már, hogy a katolikus egyház saját csatornát hozzon létre a YouTube-on. Így a nem hívők, illetve a már hívők százezrei és milliói számára lehet terjeszteni Isten igéjét, illetve be lehet számolni a vatikáni eseményekről.

2009.01.19 07:58Z., ma.hu

Saját csatornája lesz a Vatikánnak a világ legnépszerűbb videómegosztóján, a YouTube-on. Vatikáni források szerint ezen a csatornán a katolikus vallásúak illetve a kíváncsiskodók megtekinthetik Benedek pápát, illetve megnézhetik az Egyház eseményeit is.

A csatornával kapcsolatos részletekről vatikáni elöljárók pénteken fognak beszámolni egy sajtótájékoztató keretében. Ezen az eseményen a Google médiamegoldásainak igazgatója Henrique de Castro is jelen lesz, hiszen a YouTube szervezetileg ehhez az ágazathoz tartozik.

A kezdeményezésben a Google, a Vatikáni Televízióközpont és a Vatikáni Rádió vállalnak szerepet - ez lesz a miniállam legjelentősebb próbálkozása új média területén azóta, hogy a pápai állam 1995-ben megnyitotta saját weboldalát a www.vatican.va-t.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.