Bedől egy iparág a kalózok miatt

Kártyavárként dőlhet össze a brit filmipar?

Évek óta monsják a szakemberek - és itt most főleg a filmipar szakembereiről beszélünk - hogy a filmes kalózkodás hatásának köszönhetően az egész iparág összeroskadhat, maga alá temetve a gyártókat, és az iparág összes résztvevőjét.

2009.01.15 18:51ma.hu + HENT

A Quantum csendje producere erről az Industry Trust for Intellectual Property Awareness éves konferenciáján beszélt. Kifejtette, hogy a brit filmipar nagymértékben rá van utalva az olyan nagy költségvetésű filmekre, mint a Bond-széria.

Ezek a filmek nagyon sok embernek adnak munkát hosszú hónapokig. Ráadásul a filmek technikai stábja rengeteget tanul elkészítésük közben, és tudásukat más alkotásoknál hasznosítják. Ha nem lesz pénz ezekre a filmekre, akkor a brit filmrendszer - McDougall véleménye szerint - alapjaiban omlik össze. A szerzői jogok megsértése a legkomolyabb fenyegetés, ami a filmipart éri.

Liz Bales, az Industry Trust igazgatója hozzátette, hogy "tavaly háromból egy ember valamilyen módon érintett volt az illegális letöltések és DVD kalózkodás kérdésében", ezért a filmipar képviselői és az alapítvány szeretné tovább fokozni az illegális letöltések és a kalóz DVD-k terjesztése elleni küzdelmet.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.