Internet

Az önkormányzati választások vezetik a Google 2019-es magyar keresési listáját

Magyarországon az önkormányzati választások, globálisan pedig az India-Dél-Afrika krikettmérkőzések vezetik a legfelkapottabb Google-keresések 2019-es listáját.

2019.12.11 16:58MTI

A Google szerdán hozta nyilvánosságra a 2019-es keresési trendeket, amelyek egyedi betekintést engednek abba, mi érdekelte leginkább a világot és Magyarországot idén - olvasható a cég szerdai közleményében.

A Google idén is a legfelkapottabb keresések adataira összpontosított, vagyis azon keresésekére, amelyek 2019-ben hosszabb időn keresztül kiugró forgalmat eredményeztek a 2018-as keresésekhez képest. A top 10-es listák 74 ország legnépszerűbb témáit fedik le többek között a popkultúra, sport, zene, politika és hírek terén.

A magyar abszolút lista élén tavalyhoz hasonlóan idén is egy politikai esemény áll: az önkormányzati választások. Ezt követi Andy Vajna és a Notre-Dame, a top 10-es listára felkerült még többek között a berlini fal leomlása és az európai parlamenti választások is.

A sorozatok közül a Csernobil és a Drága örökösök voltak a legkeresettebbek, a könyvek között a Trónok harca és a Miután került az élre. Sporteseményeknél a női kézilabda-világbajnokság és a Magyarország-Uruguay futballmeccs, a fesztiválok közül pedig a Strand és a VOLT fesztivál érdekelte leginkább a magyar internetezőket.

A 2019-es világlistán az India-Dél-Afrika krikettmérkőzéseket Cameron Boyce, a Jessie és az Utódok című amerikai tévésorozatok epilepsziás roham következtében meghalt 20 éves sztárja és a Copa América labdarúgó-bajnokság követi.

A 2019-es Az év keresései listák az év során indított több billió keresés adatai alapján készültek, amelyekből a duplikációkat, spameket kiszűrték.

A teljes listákat itt lehet megnézni.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.