Fenyegetettség

Zsarolóvírusra figyelmeztet a kiberbiztonsági szakértő

Gáz, ha rossz magyarsággal van megfogalmazva az üzenet.

2019.08.07 15:00MTI

A mobiltelefon névlistáján szereplőknek adathalász SMS-t küldő zsarolóvírusra figyelmeztetett az M1 aktuális csatorna keddi műsorában Krasznay Csaba kiberbiztonsági szakértő.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója kiemelte: vírusra utaló jel, ha valaki régen nem kapott az adott személytől SMS-t, vagy ha rossz magyarsággal van megfogalmazva az üzenet.

Megjegyezte: nemzetközi kutatások szerint okostelefonokon sokkal gyakrabban reagálnak az emberek adathalász üzenetekre, mint számítógépen, mert a telefon sokkal személyesebb eszköz, mint a számítógép.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.