Adatvédelem

Vigyázzon a fotónkat öregítő alkalmazással, veszélyes lehet

Már elég régi, de most ismét nagyon népszerű a FaceApp.

2019.07.17 18:00ma.hu

Az elmúlt hónapokban rengetegen kipróbálták a Facebookon a FaceApp alkalmazást, mellyel a saját arcképünkből állíthatjuk elő önmagunk idősebb, vagy fiatalabb változatát. Az alkalmazás a Facebook-tól független, orosz fejlesztők rakták össze.

Szakértők most arra figyelmeztetnek, hogy képeink a FaceApp szerverén "új életre kelhetnek", a felhasználói szerződés ugyanis minden jogot megad rá az app működtetőinek.

Feltöltött képeinket bármikor, visszavonhatatlanul, világszerte, az eredeti változatában vagy módosítva felhasználhatják, nyilvánosságra hozhatják, bármilyen név alatt, minden médiaformátumban és csatornán, és ezért egy forintot sem kérhetünk.

Maga az alkalmazás egyébként elég régi, 2017-es, de most ismét nagy népszerűségnek örvend.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.