Nem semmi

Egy nő lefotózott három ír férfit New Yorkban, egy óra alatt beazonosították őket a Twitteren

'Majd úgyis megtalálja hozzánk a kép az utat' - mondták az írek, és igazuk lett.

2019.05.18 19:51ma.hu

Három ír férfi odasétált egy Christina Boniello nevű nőhöz a New York-i Times Square-en és megkérték, fotózza le őket, mivel nekik nincs okostelefonjuk. A nő erre - jogosan - megkérdezte őket, hogy hogyan akarják így megkapni a képeket. A férfiak csak nevettek, és annyit mondtak, hogy "majd úgyis megtalálja hozzánk a kép az utat."

Nagyon hamar igazuk lett. A nő ugyanis édesanyja tanácsára feltöltötte a fotót a Twitterre. Egy skót barát megosztotta, ezután pedig hamar utat talált magának az ír Twitterre is. Egy órával, valamint 5700 megosztással később már be is azonosították a férfiakat, név szerint Sean Tighe-t, Bernie Waldront és John Devanney-t.

Kicsit azért aggasztó belegondolni: ha "játékból" egy óra alatt be tudtak azonosítani embereket, akkor a profiknak vajon mennyi idő kellhet hozzá?

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.