Ifjúságpolitika

A fiatalok biztonságos internetezését célzó roadshow indult

Több mint száz szakértő keresi fel az ország iskoláit, hogy játékosan hívja fel a figyelmet a digitális tér veszélyeire.

2019.03.29 02:30ma.hu

A fiatalok biztonságos internetezését célzó roadshow indult, amelynek keretében több mint száz szakértő keresi fel az ország iskoláit, hogy játékosan hívja fel a figyelmet a digitális tér veszélyeire - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Illés Boglárka hozzátette: a Digitális immunerősítő program során - köznevelési intézeteken keresztül - a 12 és 18 év közötti fiatalokat szeretnék szórakoztató módon megtanítani a digitális védekezési technikákra.

Hangsúlyozta: felmérések szerint tízből négy fiatal esetében már felmerült például az adatlopás kísérlete.

Elmondta: a Digitális immunerősítő program összekapcsolódik a Digitális témahéttel és a gyermekvédelmi stratégiával, amelyeknek többek között célja, hogy a fiatalok életük minden területén védelemben részesüljenek. Ennek megvalósulásához pedig tudatosan kell, hogy használják a rendelkezésükre álló technikai eszközöket.

Tavaly a Digitális témahéten mintegy háromezer program által több mint 120 ezer fiatalt értek el, és a digitális gyermekvédelmi stratégia által nemcsak a gyermekeknek, hanem a pedagógusoknak és a szülőknek is segítséget nyújtottak - ismertette Illés Boglárka.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.