Botrány

Százmilliók jelszavához fértek hozzá a Facebook alkalmazottai

Több százmillió felhasználó jelszavához volt hozzáférésük a Facebook alkalmazottainak.

2019.03.21 17:41ma.hu

A CNBC.com értesülései szerint akár 600 millió Facebook-felhasználó is érintett lehet az ügyben. 2012 óta a techóriás több tízezer alkalmazottja mindenféle titkosítás nélkül egyszerű szövegként láthatta a felhasználók jelszavait - állítja az ügyről elsőként beszámoló Brian Krebs kiberbiztonsággal foglalkozó újságíró.

A közösségi portálnak jelenleg mintegy 2,7 milliárd felhasználója van, vagyis a felhasználók több mint negyedét érinti az eset.

Csütörtöki közleményében a Facebook megerősítette a hírt, és jelezte, hogy hamarosan értesíteni fogja az érintetteket. Mint írják, a vállalat januárban, egy rutinellenőrzés során lett figyelmes a biztonsági résre. Közölték azt is, hogy a bejelentkezési rendszer kérdéses részét már kijavították.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.