Akvizíció

Megszűnt az Externet, a cég szolgáltatásait a Comnica viszi tovább

Mostantól a Vodafone-nak is a Comnica biztosítja a vállalati vezetékes szám szolgáltatást.

2019.03.20 06:30ma.hu

A Comnica az év elején úgy döntött, megvásárolja az üzleti telefónia és internet piacon ismertté vált országos szolgáltató, az Externet portfólióját. A 2019. február elején aláírt megállapodás értelmében a felszámolás alatt álló cég szolgáltatásait – a vezetékes internetes előfizetések kivételével – 2019. márciusától a Comnica viszi tovább.
 
A Comnicához kerültek az Externet domain, webhosting, vezetékes telefon, mobilinternet és elektronikus postafiók szolgáltatásai – így az évek során széles körben elterjedt @externet.hu e-mail végződések is. A vállalaté lett továbbá az Externet teljes eszközparkja, több mint
8 000 előfizetése, és az Externet kiemelt ügyfelének, a Vodafone-nak is a Comnica biztosítja majd a vállalati vezetékes szám szolgáltatást. Az üzletszerzés egyik érdekes iparági aspektusa, hogy a Comnica – itthon egyedülállóan – mobil internetes hírközlési szolgáltatóként kínál majd publikus, fix IPv4 címeket a vállalkozások számára.
 
„Telekommunikációval és ügyfélkapcsolati megoldásokkal foglalkozunk, így az Externet szolgáltatásai természetes módon illeszkednek a portfóliónkba, és fontos lehetőségeket tárnak fel a piaci bővülésünkben” – mondta Pozsár Balázs, a Comnica ügyvezető igazgatója. „Gyorsan, de nagy körültekintéssel bonyolítottuk le a váltást, hogy semmilyen fennakadást ne okozzunk az Externet ügyfeleinek életében. Üdvözöljük őket a Comnicánál, mindent megteszünk, hogy megtalálják nálunk a számításukat!”
 
A szolgáltatások átvételéről az elmúlt hónapokban a Comnica folyamatosan tájékoztatta az Externet előfizetőit. 2019. március 1-től már mindannyiukat a Comnica Ügyfélélmény osztályán várják kérdéseikkel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.