Csökken a "TeCső" kínálata

Eltűnnek a Warner Music videói a YouTube-ról

A New Yorks Times jelentése szerint zátonyra futottak a tárgyalások a YouTube és a Warner Music között, ezért a kiadóhoz tartozó előadók videóinak eltűnésére lehet számítani a népszerű videómegosztó oldalról.

2008.12.23 12:59koac, ma.hu

A jelenlegi tárgyalások előtt a Warner Music a kiadóhoz tartozó művészek videóinak ezreit tette közre a Google által birtokolt YouTube oldalon, melyekre aztán milliárdnyi találat érkezet. Ennek azonban úgy tűnik vége egy időre, miután a YouTube egy blogpostban nyilvánosságra hozta, hogy hamarosan elkezdik leszedni a warneres videókat, melyek közé nem csak a hivatalos klippek tartoznak, hanem minden olyan a felhasználók által közzétett videó, mely alatt a Warnerhez tartozó előadók zenéje szól.

A Warner több más nagy kiadóval egyetemben (Universal Music, Sony BMG, EMI) két évvel ezelőtt kötött megállapodást a legnépszerűbb videómegosztó oldallal, mely szerint az a megnézett videók után fizet nekik egy bizonyos összeget, továbbá a kiadók részesedést kapnak a reklámokból származó nyereségből is. Ez a megállapodás azonban már hónapokkal ezelőtt lejárt, s a Warner elmondása szerint a YouTube ajánlata nem kompenzálná kellő módon a művészeket, a zeneszerzőket és a kiadókat.

A YouTube-nak persze nem ez az egyetlen aggasztó ügye. Korábbiakban többek között a Viacom és Angol Labdarúgó- Szövetség is beperelte őket.

A konkrét esethez visszatérve, a Warner továbbra is közzéteszi majd zenei videóit más weboldalakon, mint például a MySpace Music-on illetve az AOL-on.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.