Tech

Videón az összehajtható csodamobil, a Royole FlexPai

Novemberig a létezéséről sem tudtak sokan, aztán egy csapásra ismertté vált a világ előtt.

2019.01.13 14:43ma.hu

A Royole nevű kínai vállalat a Samsungot és az Huaweit is beelőzve elkészítette a világ első hajlítható kijelzőjű telefonját. Az év egyik meglepetése is ott volt a CES 2019 szakkiállítás nyomkodható, nézegethető eszközei között.

Az Engadget videósai jó alaposan meg is ismerkedtek a flexibilis telefonnal. Véleményük szerint a mobil használata egyáltalán nem rosszabb, bár meg kell szokni. Az összehajtáshoz, szétnyitáshoz láthatóan erőkifejtésre van szükség, de az újságírók szerint ez nem ront az összképen.

A telefon kameráját is kipróbálták, melyet a telefon hajtogatásával lehet szelfi-üzemmódba állítani. Úgy tűnik, egyelőre a kamera a készülék gyenge pontja, az újságírók nem voltak elájulva tőle.

A táblagéppé alakítás viszont szerintük kiváló: az olvasás és a játék is élmény a nagy kijelzőn.

A telefon üzemideje sajnos nem került szóba.

A FlexPai egyelőre csak a kínai piacokra koncentrál. Az első készülékeket decemberben kezdték el kiszállítani a megrendelőknek. A vételárakat nézve valószínűleg nem fognak tömegek tolongani érte: a gyengébb kiszerelésű készülék 1295 dollárnak megfelelő jüannál, vagyis kb. 364 ezer forintnál kezdődik, a jobb/gyorsabb 526 ezer forintért megy. És ezek még csak nettó árak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.