Tech

Kibertámadás ért több amerikai újságot

Szombaton több amerikai lap ütközött nyomtatási és szállítási nehézségekbe.

2018.12.31 12:33ma.hu

Kibertámadás miatt a The Los Angeles Times, a Chicago Tribune, a Baltimore Sun és más, a Tribune Publishinghez tartozó lapok kiszállítása is késett szombat reggel - írja BBC alapján a hvg.hu. A támadás a New York Times és a Wall Street Journal nyugati parti kiadásait is érintette.

A Los Angeles Times információi szerint a támadás nem az Egyesült Álllamokból érkezett. A rosszindulatú szoftvert pénteken vették észre.

Egy LA Timesnak nyilatkozó névtelen forrás szerint a támadás nem arra irányult, hogy információkat szerezzenek, a szerverek működését akarták megzavarni. Ezt a Tribune Publishing szóvivője is megerősítette: mint elmondta, a támadás az újságok publikálásához és terjesztéséhez szükséges rendszert célozta meg, és az összes általuk kiadott lapot érintette.

A Belbiztonsági Minisztérium igyekszik megismerni az eset körülményeit, az FBI egyelőre nem kommentálta az ügyet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.