USA

Kibertámadás okozott gondot több nagy amerikai lapnál

Az USA-n kívülről érkezhetett a támadás.

2018.12.30 11:23ma.hu

Több amerikai újság nyomdai és kiszállítási munkafolyamatait is komolyan megnehezítette egy kibertámadás szombaton - írja a BBC.

A The Los Angeles Times, a Chicago Tribune, a Baltimore Sun és más Tribune Publishing által kiadott lapok kiszállítása késett szombat reggel, ezek mellet a Wall Street Journal és a New York Times nyugati parti kiadásait is érintette a támadás.

A The Los Angeles Times úgy tudja, a támadás az USA-n kívülről érkezett.

A támadás célja a szerverek működésének megzavarása volt, tehát nem a szerkesztőségek szerverein található információkhoz akartak jogosulatlanul hozzáférni - mondta el a lapnak egy névtelen forrás.

"Tudunk a több újságot érintő potenciális kibertámadásról és a kormánnyal, valamint az iparági partnerekkel együttműködve dolgozunk rajta, hogy alaposabban megismerjük az ügy részleteit" - közölte a Belbiztonsági Minisztérium (Department of Homeland Security) szóvivője.

Az FBI még nem kommentálta az ügyet.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.