Botrány

A Facebookon árvereztek el egy 16 éves lányt

500 tehenet, három autót és összesen 10 000 dollárt ajánlott az apának a leendő férj.

2018.11.21 07:57ma.hu

Újabb durva botrányba keveredett az egyik legnépszerűbb közösségi oldal, bár ezúttal nem a felhasználók adatai kerültek veszélybe. A Facebook ugyanis két héten keresztül nem távolított el egy olyan posztot, amelyben egy 16 éves dél-szudáni lányt árvereztek el a legtöbbet ígérő férjjelöltek között.

A fiatal lányért öt férfi jelentkezett, a gyerekek jogaiért küzdő Plan International szervezet szerint többen közülük a dél-szudáni kormányzat magas rangú tisztségviselői - írja a CNN.

A Facebook a portálnak küldött közleményében elismerte, hogy a bejegyzés legalább 15 napig elérhető volt, azután távolították el végleg. Közölték, hogy a posztért felelős felhasználói fiókot az eset után azonnal felfüggesztették, és kiemelték, hogy az emberkereskedelem semmilyen formában nem megengedett a Facebookon.

Igen ám, csakhogy a fiatal lány közben november 3-án "elkelt". Egy licitáló férfi elvette, miután 500 tehenet, három autót és összesen 10 000 dollárt ajánlott az apjának.

George Otim, a Plan International dél-szudáni igazgatója felszólította a kormányt, hogy vizsgálják ki az esetet, és függesszenek fel minden olyan tisztviselőt, aki valamilyen formában részese volt az aukciónak.

Felfoghatatlannak nevezte, hogy napjainkban csak így eladjanak valaki a világ legnagyobb közösségi oldalán.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.