Szakértő

Ezek a támadások a leggyakoribbak az interneten

Erre érdemes figyelni.

2018.11.19 13:06MTI

Továbbra is az interneten a leggyakoribbak az adathalász-támadások - mondta Zala Mihály, az EY (régebben Ernst & Young) kibervédelmi szolgáltatások üzletágának vezetője hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

A vezető szerint nemcsak a magánszemélyek, de a cégeik is azt gondolják, láthatatlan veszélyekkel állnak szemben az interneten, s amíg nem jelentkezik a probléma, addig nem is próbálnak védekezni.

A leggyakoribb problémák közé tartozik, hogy a számítógépes rendszer védelme elavult, nem körültekintően választják meg a jelszavakat, s a munkavállalók nincsenek felkészítve a védekezés elemi szabályaira.

Hozzátette, komoly problémát jelent, hogy a kiberbűnözők a "tápláléklánc" alján található, vagyis a kis vállalatokat célozzák meg előszeretettel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.