Lépés

A MÁV négymilliárd forintot fordít informatikai fejlesztésre

A minisztérium a projekt bekerülési értékének 90 százalékára vállalt támogatási kötelezettséget.

2018.09.03 08:30MTI

A MÁV-Start Zrt. és a MÁV Zrt. alkotta konzorcium 3,6 milliárd forintos támogatási szerződést kötött az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (ITM) informatikai fejlesztésre az Integrált közlekedésfejlesztési operatív programban (Ikop) - közölte a vasúttársaság pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a másfél éves informatikai fejlesztés végrehajtására a vasúttársaság a DXC Technology Magyarország Kft.-vel szerződött.

A minisztérium a mintegy négymilliárd forint értékű projekt bekerülési értékének 90 százalékára vállalt támogatási kötelezettséget.

A közlemény szerint a közlekedésfejlesztési projekt a gördülőállomány-karbantartást és az erőforrás-tervezést támogató informatikai rendszer bevezetését támogatja csoportszinten.

A DXC Technology Magyarország Kft. nyílt, európai uniós értékhatárt elérő, egyfordulós közbeszerzési eljárásban nyerte el a rendszer megvalósítását, amire 22 hónap áll rendelkezésre - közölte a vasúttársaság.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.