Infokommunikáció

ITM: alapvető szükségletté vált az internet

A kormány év végéig minden háztartás számára biztosítani kívánja a legalább 30 megabites sávszélességű vezetékes vagy a nélküli internet-hozzáférést.

2018.08.24 22:30MTI

Mostanra alapvető szükségletté vált az internet - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) infokommunikációért felelős helyettes államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Solymár Károly Balázs elmondta, az internet részévé vált az infrastruktúrának, így például az ingatlankeresőknek is fontos szempont, hogy az adott helyen milyen minőségben érhető el a szolgáltatás.

Közölte, a kormány év végéig minden háztartás számára biztosítani kívánja a legalább 30 megabites sávszélességű vezetékes vagy a nélküli internet-hozzáférést. A 150 milliárd forintos beruházásból 56 milliárdot az unió biztosít - fűzte hozzá.

Solymár Károly Balázs beszámolt arról is, hogy Diákháló néven országos digitális iskolaprojekt indul, melynek keretében jövő szeptemberig teljes körű, gyors wifihálózat épül ki 5070 általános és középiskolában mintegy 31 milliárd forintból.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.