Kínos

Citromdíjra jelölték a BKK-t - világhírű lett a jegyrendszer feltörése

A tavalyi év öt legbénább céges reakciója közé került az amatőr hekkerre rendőrt hívó BKK.

2018.08.10 10:40ma.hu

Díjra jelölték a BKK online jegyértékesítő rendszerét egy rangos nemzetközi hekkerversenyen - írja az ITcafé. Különösebb örömre, vagy büszkeségre azonban nincs oka a Budapesti Közlekedési Központnak, ugyanis a BlackHat nevű éves Las Vegas-i hekkerkonferencián kiosztott Pwnie Awards egy kevésbé dicsőséges kategóriájában került az esélyesek közé: a legbénább céges reakciók között válogatták be a legemlékezetesebb öt esetbe.

"A biztonsági kutatók olyanok, mint Sziszüphosz. Görgetjük hegynek felfelé a sebezhetőségeket, hogy aztán másnap a saját felfedezésünk alá szorulva találjuk magunkat. Idén egy kutató talált és jelentett pár sztenderd webes sebezhetőséget a Budapesti Közlekedési Központ jegyrendszerében, és bár kihasználta a hibát, nem élt az abból adódó előnyökkel (a csökkentett árú jeggyel). A fáradozásaiért letartóztatták. Később ugyan munkát ajánlottak neki, és felállítottak egy hibavadász programot, de csak azután, hogy 46 ezer egycsillagos értékelést kaptak Facebookon, és a tiltakozók az ajtójuk előtt tüntettek. – olvasható a nemzetközi figyelmet kiérdemlő esetről a jelölteket felsoroló oldalon.

A nyertes a Bifti nevű cég lett, "mely feltörhetetlen" kriptovaluta-pénztárcát kínált.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.