Tőzsde

Nagyot zuhant a Facebook árfolyama

Több mint 22 százalékkal zuhant a Facebook árfolyama a New York-i tőzsde szerdai kereskedése utáni elektronikus kereskedésben azután, hogy a cég vártnál gyengébb negyedéves forgalomról számolt be és a kilátások sem kecsegtetőek.

2018.07.26 07:56MTI

A Cambridge Analytica politikai elemző és tanácsadó céghez fűződő adatkezelési botrány is szerepet játszhatott abban, hogy a Facebook használóinak száma az elemzők által vártnál kevésbé nőtt.

A világ legnagyobb közösségi hálózatát működtető, kaliforniai székhelyű vállalat azt közölte, hogy az aktív felhasználók száma a június végéig tartó időszakban havi 2,23 milliárd volt, ami ugyan 11 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest, de elmaradt az elemzői várakozások átlagában szerepelt 2,25 milliárdtól.

A Facebook használóinak száma havi és napi szinten stagnált az Egyesült Államokban és Észak-Amerika többi részén, miközben szerényen csökkent Európában.

A Facebook a második negyedéről 5,1 milliárd dollár, részvényenként 1,74 dollár nyereséget jelentett, ami 31 százalékkal nagyobb az egy évvel korábbinál, és meghaladta a szakértők által várt részvényenkénti 1,71 dollár profitot.

A cég bevétele 42 százalékkal, 13,23 milliárd dollárra nőtt, kisebb lett az elemzői várakozások átlagában szerepelt 13,34 milliárd dollárnál.

A Facebook arra figyelmeztetett, hogy a következő néhány negyedévben lassul a bevétel növekedése részben annak hatására, hogy több új, egyelőre kevésbé nyereséges terméket vezet be a piacra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.