Széles körben elérhető

Kibővítette ingyenes képzési programját a Google

A Google kibővítette Magyarországon a nemzetközi ingyenes képzési programját, amelyet szélesebb körben, bárki számára elérhetővé tesz.

2018.06.01 22:30MTI

Boros Botond, a Google magyarországi marketing vezetője pénteki fővárosi sajtótájékoztatóján ismertette, hogy elindult a Grow with Google elnevezésű platform, amely magában foglalja a társaság által kínált összes képzési lehetőséget: az online és offline előadásokat, az ingyenesen elérhető eszközöket, továbbá digitális tartalmakat az önfejlesztéstől az üzleti növekedésig.

Boros Botond felidézte, hogy Magyarországon eddig több mint 35 ezer kis- és középvállalkozás vett részt a Google 2016-ban indult tematizált ingyenes digitális workshop programjában, amelynek keretében online képzéseket tettek elérhetővé. Tavaly 100 workshopot és 4 ezer személyes konzultációt tartottak 26 városban.

Az idei év végéig további 20 ezer kkv elérését célozzák meg a programmal, az ingyenes képzésre 35 városban jelentkezhetnek az érdeklődők.

Bíró Pál, a Google magyarországi vezetője elmondta, a nemzetközi cég munkájának része a helyi digitális felzárkóztatás támogatása, partnerekkel együttműködve biztosítják a digitális írástudás elsajátítását.

Jacquelline Fuller, a Google alelnöke, a világcég karitatív szervezetének az elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy támogatják a hátrányos helyzetűek digitális felzárkóztatását. Magyarországon a Technológiai Oktatásért Alapítvány KódKlub projekten keresztül támogatták a leghátrányosabb helyzetű gyerekek ingyenes oktatását. Szerinte a magyar program modell értékű, amelyet érdemes külföldön is követni.

Guzsaly Péter, a KódKlub projektvezetője a sajtótájékoztatón kiemelte, országszerte 12 gyermekotthonba jutottak el, 153 gyereknek mutatták meg a programozás alapjait, és biztosították ehhez a digitális eszközöket. A képzés során 21 tízhetes tanfolyamot tartottak.

A Google Magyarország tájékoztatása szerint az elkövetkezendő 10-15 évben, a digitalizáció megváltoztatja majd az általános munkakörnyezetet, 21 millió új munkalehetőség nyílik majd meg, és a munkahelyek 90 százalékában már valamilyen szintű digitális tudásra lesz szükség.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.