Google

Időpontot kért a fodrásznál, asztalt foglalt egy étteremben a Google robot asszisztense - videó

Bemutatták a Google Duplex technológiát.

2018.05.10 17:55ma.hu
hirdetés

A 2018-as I/O színpadán mutatta be Google Duplexnek elnevezett technológiáját a cég. Két élő telefonbeszélgetést hallhattak a jelenlévők, melyek során a Google személyi robot időpontot kért a fodrásznál és asztalt foglalt egy étteremben.

Külön érdekesség, hogy az asztalfoglalásnál volt egy kis gond, de nem a robot hibájából. Az éttermi alkalmazott nem értette, mit mond neki a Google Duplex. Hetedikére szeretett volna asztalt, ám az alkalmazott úgy értette, hét főre lesz. Néhány pontosító kérdés után végül megértették egymást, ez jól mutatja, hogy a robot képes olyan helyzeteket is megoldani, ahol nem megy minden simán.

"Évek óta dolgozunk ezen, és most úgy néz ki, hogy lassan összejön. Konkrétan az a célja, hogy foglalásokat intézzen elfoglalt embereknek, például szülőknek, akiknek elég sűrű a reggele" - mondta el a Duplexről a Google vezérigazgatója.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.