Per lesz

Több milliárd dollárt fizethet a Facebook

Azzal vádolták meg a közösségi oldalt, hogy törvénytelenül gyűjtenek biometrikus adatokat.

2018.04.18 09:58ma.hu
hirdetés

Hatalmas problémákat szült a cég néhány évvel ezelőtt bevezetett "Tag Suggestion" nevű opciója. Arcfelismerő programot telepítettek az oldalra, mely kijelölte a feltöltött fotókon az arcokat, majd felajánlotta, hogy a felhasználó azonosítsa a fotókon látható személyt.

Néhány felhasználó azzal vádolta meg a közösségi oldalt, hogy törvénytelenül gyűjtenek és tárolnak biometrikus adatokat. Az ügyet perre vitték. A San Franciscó-i bíróság kimondta, hogy jogosan indíthatnak csoportos pert, így a Facebook akár dollármilliárdokat is veszíthet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.