Cambridge Analytica

A Facebook alapítója a kongresszusi meghallgatáson sajnálatát fejezte ki

Az épület előtt Zuckerberg-maszkot viselők tüntettek, és "hozzák rendbe a Facebookot!" feliratú táblákat tartottak a magasba.

2018.04.11 05:17MTI

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és elnök-vezérigazgatója kedden, a kétnapos kongresszusi meghallgatásának első napján sajnálatát fejezte ki, hogy a mikroblog felhasználóinak adatait egy brit-amerikai cég illetéktelenül feldolgozhatta.

Már hétfőn nyilvánosságra hozott írásos nyilatkozatának felolvasása után Zuckerberg a többi között elmondta a szenátoroknak: a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatba történt állítólagos orosz beavatkozást vizsgáló, Robert Mueller vezette bizottság korábban szintén meghallgatta őt.

A szenátus igazságügyi és kereskedelmi bizottságai előtti meghallgatás közben a kongresszus épülete előtt Zuckerberg-maszkot viselők tüntettek, és "hozzák rendbe a Facebookot!" feliratú táblákat tartottak a magasba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.