Erőszak

Lövöldözés a YouTube központjában

Magyar idő szerint 22 óra környékén érkezett a hír, hogy a Google-höz tartozó YouTube San Brunó-i központjában egy fegyveres lövöldözni kezdett.

2018.04.04 03:17ma.hu

A helyszínen dolgozó munkatársak Twitter-posztjaiból lehet sejteni az események súlyosságát, egyesek sérültekről is írnak. Néhány perccel ezelőtt pedig már azt közölte az egyik munkatárs, hogy kimenekítették őket a helyszínről - írja a portfolio.hu.

A Reuters tudósítása alapján a YouTube videómegosztó cég kaliforniai központjában lövöldözés zajlik. A San Bruno városában található cégközpontból többen is hívták a 911 sürgősségi számot, de egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mi történt, illetve hogy vannak-e áldozatok. A helyi rendőrség mindenesetre figyelmeztetést adott ki a lakosságnak, hogy maradjanak távol a területtől, vagyis a Cherry Avenue és a Bay Hill Drive sarkáról - írja az index.hu.

A BBC meg nem erősített információi szerint egy nő lövöldözik. A San Franciscótól délre található cégközpontban 1700 ember dolgozik. A Kron4 csatorna megszólaltatott egy az épületből kiszabadult dolgozót, aki elmondta, hogy körülbelül húsz lövést hallott az épületben.

A CNN tudósítása szerint mentőautók indultak el a közeli kórházak felé, de ennél pontosabb információkat továbbra sem lehet tudni a sérültek, vagy az esetleges áldozatok számáról. Az első amerikai sajtótalálgatások szerint nem terrorcselekményről van szó, hanem vagy munkahelyi, vagy családi konfliktusról.

A New York Times tudósítására hivatkozva az Mfor azt írta: a lövöldöző nő megölte magát, a kórházzba négy sérült került.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.