Sorra zárnak be a boltok, de a gépek dolgoznának

Olcsóbb és munkaerőt takarít meg az új magyar rendszer

Számos üzlet nyitvatartását korlátozza a munkaerőhiány, emiatt egyre több helyen húzzák le a rolót a települések ellátásért felelős boltok. Egy új magyar fejlesztés segíthet a problémán.

2018.02.09 14:39ma.hu

Nem tudják tartani a tempót a kisebb, néhány kasszás boltok és üzletláncok, így sokan a munkaerő hiánya vagy költsége miatt a hét egy vagy több napján is kénytelenek zárva tartani, esetleg végleg bezárni, emiatt viszont más közértekben kígyózó sorok állnak. Ezt a problémát orvosolja az első magyar önkiszolgáló kasszarendszer.

A Laurel Számítástechnikai Kft. által fejlesztett megoldás reális választ ad a pénztároshiányra, valamint jelentősen megnöveli a pénztárak áteresztőképességét. Egy hagyományos kassza helyére 3-4 új fejlesztésű önkiszolgáló kasszát is telepíthetünk, az egy kasszára jutó üzemeltetési költség pedig a harmada egy hagyományos pénztárénak. Ezzel az üzlet tehermentesítheti a megmaradt munkaerőt, a felszabaduló szaktudást pedig célzottabban hasznosíthatja. A nagyobb áruházak, nagy forgalmat lebonyolító kis- és nagykereskedők esetében a már meglévő kiszolgálósorokat is könnyen kiegészíti.

A megoldás tehát nemcsak hatékony választ ad a szakképzett munkaerő hiányára, de gyorsaságával és könnyű használatával népszerű is a vásárlók között. Nagyon fontos továbbá, hogy a hazai fejlesztés mindezt a nemzetközi piacon beszerezhető önkiszolgáló kasszák árának töredékéért kínálja.

Az első magyar fejlesztésű önkiszolgáló kasszarendszer világszínvonalú komponensekből áll, alapját a Laurel Kft. által fejlesztett és több ezerszer bizonyított Laura kasszaprogram adja, amelyet a kereskedők már jól ismernek. A cég megoldásának bevezetési ideje is mindössze a harmada a nagyobb eszközökhöz képest. "Már több magyar lánc is érdeklődik a fejlesztés iránt, sőt az egyik nagy multi, amely már próbálkozott külföldi megoldásokkal, szintén nyitott a váltásra" - mondta Bessenyei István, a Laurel Kft. tulajdonosa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.