IT

Nem fogja kitalálni, melyik telefongyártó tett először képernyő mögötti ujjlenyomat-olvasót a telefonjába!

Megérkezett a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó.

2018.01.25 19:09ma.hu

Az ujjlenyomat-olvasó jó dolog, csak éppen extra helyet foglal el a készüléken. Emiatt már régóta nagy a nyomás az Apple és a Samsung fejlesztőin, hiszen mint piacvezetők, az innovációk általában tőlük érkeznek a piacra. Ám amíg a nyugati piacok népszerű gyártói ki tudja, mint törték a fejüket, addig Kína nyomott egy gázt és mindenkit beelőzött.

Kelet-Ázsia legnagyobb országa iszonyat pénzt fordít a kutatás-fejlesztésre, így ne lepődjünk meg, ha a világelsők lesznek benne előbb-utóbb ebben is, akár a tudományos publikációkban.

De hogy is jön ide Kína? A OnePlus (és az Oppo) mögött is álló társaság egy Vivo márkanéven forgalmazott készülékén mutatta be az új biometrikus megoldást – számolt be róla a The Verge.

A Vivo X20 Plus UD a különleges leolvasón túl sima hétköznapi telefon: 6,43 colos kijelzője 2016×1080 pixeles felbontású, processzora Qualcomm Snapdragon 660, és 3905 mAh-s akkumulátort rejt a ház.

A kijelzőbe épített ujjlenyomat-érzékelő technológia fejlesztésében egy amerikai cég, a laptopok tapipadjait gyártó Synaptics is részt vett. Az alábbi videójukon jól látható, hogy milyen gyorsan lehet feloldani a kijelzőzárat, ha a megfelelő helyre tesszük az ujjunkat:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.