IT

Veszélyes vírus támad a Messengeren keresztül

Ha a felhasználó Facebook-bejelentkezése automatikusra van állítva, a fájlt a vírus elküldi az ismerősöknek is Messengeren keresztül.

2017.12.31 13:42ma.hu

A Facebook Messengeren keresztül terjedő vírusra figyelmeztetnek a Trend Micro szakemberei. A rosszindulatú kód a tudtunk nélkül tölt le bővítményeket a gépünkre. A Digmine nevet viselő kártevő Dél-Koreából indult útjára, de észlelték már Vietnamban, Azerbajdzsánban, Ukrajnában, a Fülöp-szigeteken, Thaiföldön és Venezuelában is.

A vírus egy letölthető videófájlnak tűnik, viszont kattintásra egy streamoldalra irányítja a felhasználót, ahol a háttérben letöltődik néhány más állománnyal együtt, így akár kriptopénz bányászására is alkalmassá teszi gépünket.

A bajt tovább tetézi, hogy ha a felhasználó Facebook-bejelentkezése automatikusra van állítva, a fájlt a vírus elküldi az ismerősöknek is Messengeren keresztül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.