Google

Black Friday, FINA - ezekre kerestünk rá a legtöbbször

Bemutatta az év végi keresési toplistákat a Google.

2017.12.13 14:57MTI

A világon a karibi térségben és az Egyesült Államokban szeptemberben pusztító Irma hurrikán, Magyarországon a Black Friday vezeti a Google 2017-es abszolút keresési listáját.

A trópusi ciklont az iPhone 8, az iPhone X, a szexuális zaklatás gyanúja miatt elbocsátott Matt Lauer újságíró, a nemrég Harry herceg menyasszonyává avanzsált Meghan Markle, a 13 okom volt című amerikai webes televíziós sorozat, az október elején elhunyt legendás amerikai rocker, Tom Petty, az állítólag stresszoldó hatású háromágú műanyagjáték, a fidget spinner, a Linkin Park idén júliusban meghalt énekese, Chester Bennington, valamint az indiai krikettválogatott követi az idei abszolút keresési listán.

A Google minden év végén bemutatja a keresési toplistákat. A keresőjébe világszerte évente beírt több ezer milliárd kifejezést összegzi, az így születő keresési toplisták pedig minden évben tükröt tartanak az egyes országoknak és az egész világnak.

Az idén 17. alkalommal publikált lista több mint hetven ország több száz toplistáját ismerteti többféle tematika - kultúra, sport, mozifilmek, tévéműsorok és a legkeresettebb receptek - szerint. A keresési toplisták elkészítéséhez anonim, statisztikailag összesített keresési információkat használ - emlékeztetett az MTI-hez eljuttatott közleményében a Google magyarországi irodája.

A világ legfelkapottabb zenei előadója a Google szerint idén Ariana Grande, a legkeresettebb zeneszáma/dalszövege pedig a Despacito. A világban zajlott választások közül a francia elnökválasztás érdekelte leginkább a felhasználókat.

Magyarország abszolút toplistáját a Black Friday vezeti, maga mögé utasítva az Eurovíziós Dalfesztivált és a FINA világbajnokságot. A magyar listán szerepel még a szmogriadó, a fidget spinner, az X-Faktor, az óraátállítás, az iPhone 8, a Stats Royale és Chester Bennington.

A televíziós műsorok körében az X-Faktor jár az élen, a receptek között pedig a csirkemell és a frankfurti leves elkészítési módjára kerestek rá a legtöbben. Mozifilmek között az Az című horror, a Pappa Pia és a Kincsem vezetik a sort.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.