Kiberbiztonság

A legfejlettebb kibervédelmet nyújtja Magyarországon a Huawei

A Huawei a kiberbiztonságot nem csupán adat- és eszközvédelemnek vagy információbiztonságnak tekinti, hanem mindezeket magában foglaló egységes ökoszisztémának.

2017.12.05 22:30MTI

A Huawei Technologies kínai kommunikációs technológiai konszern közvetlenül Magyarországról is elérhetővé tette mesterséges intelligencia alkalmazására és adatbázis-elemzésre épülő kiberbiztonsági szolgáltatásait a kormányzati, a távközlési és a vállalati szektor intézményei számára - tájékoztatta kedden az MTI-t a Huawei Technologies Hungary Kft.

A kibervédelmi képesség megerősítése azért is nagy jelentőséggel bír, mert Magyarországon a mobil hálózati berendezéseket és a forgalomban lévő mobil készülékeket is beleértve a lakosság 80 százalékának zajlik valamilyen Huawei eszközön internet- és telefonforgalma - hangsúlyozza a közlemény.

A Huawei a távközlési és infokommunikációs megoldások egyik legnagyobb nemzetközi szállítójaként a világ ötven legnagyobb telekommunikációs szolgáltatója közül negyvenötöt tudhat jelenleg ügyfelei között és évente közel kétmillió új, a távközlési hálózatok alapjául szolgáló bázisállomást telepít világszerte.

A vállalat széleskörű globális tapasztalatokat halmozott fel a távközlési infrastruktúra biztonságáról, és többek között erre alapozva indítja el távközlési és infokommunikációs ügyfelei számára Magyarországon is a hálózatbiztonságot tesztelő NSHS (Network Security Hardening Service) szolgáltatását.

Az NSHS legújabb kiber- és információs fenyegetéseket is figyelembe véve teszteli a távközlési rendszerek biztonsági megfelelőségét.

A Huawei CIS (Cybersecurity Intelligence System) kiberbiztonsági intelligencia rendszere pedig Big Data adatbázis-elemzési és gépi tanulási (machine learning) funkcióinak köszönhetően összetettebb, kiberhadviselés-nagyságrendű (Advanced Persistent Threat, APT) támadások ellen is képes védelmet nyújtani.

A Huawei a kiberbiztonságot nem csupán adat- és eszközvédelemnek vagy információbiztonságnak tekinti, hanem mindezeket magában foglaló egységes ökoszisztémának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.