Kiberbűnözés

Spanyolország kiadja az Egyesült Államoknak a lopással gyanúsított orosz hackert

A 32 éves orosz hacker elfogását követően segítséget és közbenjárást Vlagyimir Putyin orosz elnöktől, levelét az orosz média jelentette meg.

2017.12.02 10:30MTI
hirdetés

Spanyolország kiadja az Egyesült Államoknak Sztanyiszlav Liszov orosz hackert, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy számítógépes program segítségével több millió banki adatot szerzett meg, és mintegy 855 ezer dollárt lopott el magánszemélyektől és pénzintézetektől.

A spanyol kormány pénteki ülésén döntött a január óta előzetes letartóztatásban lévő hacker sorsáról, akit a barcelonai repülőtéren vettek őrizetbe mg az év elején az Egyesült Államok által kiadott nemzetközi körözés alapján.

A férfi kiadatási ügyében a kormánydöntést megelőzően a spanyol központi büntetőbíróság hozott határozatot megállapítva, hogy az amerikai joghatóság illetékes eljárni az ügyben, mivel a hacker feltételezett tevékenysége ott okozott kárt.

Liszov után 2014 óta nyomoznak az amerikai hatóságok, úgy vélik, hogy az orosz férfi egy számítógépes bűnözői hálózat vezetője, akik a NeverQuest nevű, rosszindulatú szoftver kifejlesztése, terjesztése, és használata révén jutottak titkos adatokhoz, és azok felhasználásával pénzhez.

A 32 éves orosz hacker elfogását követően segítséget és közbenjárást Vlagyimir Putyin orosz elnöktől, levelét az orosz média jelentette meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés

Magnum: Kaliber az ügyvitelben

Magyar integrált ügyviteli rendszer forgalmazását kezdte meg több év próbaüzem után a gyártó, a Magnum IT Kft.

hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.