Okostelefonok

Kitrükközhető az Apple Face ID

Nem lett a legjobb az Apple újítása?

2017.11.13 14:01ma.hu

Az Apple iPhone X legnagyobb újításának a felhasználó arcának 3D-s feltérképezésén alapuló Face ID hitelesítőrendszere számít, mellyel a gyártó lecserélte az elmúlt években használt ujjlenyomat-olvasóját. Debütálásakor az Apple azt mondta: még a legjobb, hollywoodi minőségű maszkokkal sem verhető át a rendszer.

A BKAV biztonsági cég fejlesztői azonban bebizonyították, hogy nincs tökéletes megoldás: elég mindössze egy megfelelő topográfiájú maszk, ezzel ugyanis minden további nélkül át lehet jutni a Face ID-n, egyéb vizuális szempontok nem szükséges. A maszk elkészítése nagyjából öt napot vett igénybe a szakembereknek, nagyrészt 3D-nyomtatással készítették, kb. 150 dollárból.

Persze, attól még, hogy ilyen módszerrel elő lehet állítani maszkokat, nem jelenti azt, hogy innentől mindenki táskájában lesz egy rakás ilyen kellék, vagy akár egy 3D nyomtató. Előtte ugyanis be kell szkennelni a célszemély arcát, ami azért még nem olyan könnyű...

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.