App

Elkészült az első magyar filmturisztikai alkalmazás

Átélhetjük a forgatási helyszínek egyedi varázsát és a különböző világvárosok hangulatát.

2017.11.04 07:24MTI

Elkészült az első magyar városnéző okostelefon-alkalmazás, amelynek segítségével nyomon lehet követni a filmezés aktív jelenlétét Budapesten.

A Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézete (MTA SZTAKI) és a Filmdestination.hu filmturisztikai kreatív csapat együttes fejlesztéseként készült el a filmturisztikai alkalmazás, a GUIDE@HAND Film Destination Budapest - közölte a Film Destination csapata .

Az ingyenes, angol-magyar nyelvű alkalmazás a hazai filmgyártás hagyományaira támaszkodva az eddigi legteljesebb mozgókép-tematikájú turisztikai útmutató Budapestről, amely a Magyarországon dolgozó filmeseknek, vagy az országban megforduló filmturistáknak nyújt hiánypótló élményt. Ennek az egyedülálló filmturisztikai alkalmazásnak a segítségével az érdeklődők átélhetik a forgatási helyszínek egyedi varázsát és a különböző világvárosok hangulatát.

A folyamatosan bővülő alkalmazásban jelenleg több mint 70 filmhelyszín, valamint 20 olyan város található, amelyet Budapest "alakított" nemzetközi produkciókban. Mindezek mellett filmbarát éttermek, szállodák, boltok gyűjteménye is megtalálható az új alkalmazásban.

Az egyedülálló VR-élményre is képes applikáció iOS és Android operációs rendszerű készülékekre tölthető le - írták a tájékoztatóban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.