Telekommunikáció

Növeli az otthoni internet sávszélességét a Telekom

Másodpercenként 2 gigabitre növeli az otthoni internetszolgáltatás sebességét a Telekom november 1-jétől az optikával fedett területeken.

2017.10.31 15:18MTI

A telekommunikációs szolgáltató keddi tájékoztatásában a világhálóra kapcsolódó eszközök terjedésével indokolta a fejlesztést, hiszen - mint írták - a számítógépek, tabletek és mobiltelefonok párhuzamosan használják az internetet.

Felidézték, hogy a Magyar Telekom 2015 tavaszán kezdett intenzív, önerős fejlesztésbe, amire mintegy 250 milliárd forintot költött. A fejlesztésekben a legnagyobb súlyt a vezetékes a hálózat képviselte. Így - többféle technológiával - mostanra megközelítőleg 3 millió háztartást látnak el szupergyors internettel, ezen belül a gigabites sebességre képes optikai hálózat jelenleg több mint 760 ezer háztartást ér el. A Magyar Telekom idén az év végéig 270 ezer új háztartást kíván lefedni új generációs hálózatokkal, ezek harmada gigabitképes optikai hálózat - írták. A korszerűsítésekhez uniós forrásokat is felhasználnak.

A fejlesztésnek köszönhetően megduplázódhat a Telekomnál eddig elérhető legnagyobb sávszélesség, ezzel lehetővé válik az egyidejű online munka és szórakozás - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.