Kiberbűnözés

Nyomoz az FBI a Trónok harcát kiszivárogtató hackerek után

A hackerek azt állítják, hogy 1,5 terrabájtnyi adatot loptak el az HBO szervereiről.

2017.08.07 11:55ma.hu
Fotó: HBO

Egy hete derült ki, hogy kibertámadás érte az HBO-t, a hackerek állítása szerint 1,5 terrabájtnyi adatot loptak el a csatorna szervereiről. Ez csaknem hétszer akkora adatmennyiség, mint amit 2014-ben loptak el a Sonytól, persze még nem lehet pontosan tudni, mennyire kényes információk kerültek a sámítógépes kalózokhoz - írja az Independent.

Nem sokkal később fel is került a netre a Trónok harca következő részének szkriptje, majd a teljes epizód is. Az ügy ezzel persze korántsem ért véget, a támadók további szivárogtatásokat ígértek, és nemcsak forgatókönyvekről van szó. A lap szerint a hackerek az HBO egyik vezetőjének személyes adataihoz is hozzáfértek, beleértve az üzleti és egésszségbiztosítási részleteket.

A The Hollywood Rreporter szerint a csatornánál attól félnek, hogy hamarosan elkezdenek emaileket is szivárogtatni, ahogy az a Sonynál is történt. Nem véletlen, hogy a Mandiant nevű kiberbiztonsági cég mellett már az FBI-t is bevonták a nyomozásba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.